Jaakko Stenros: Pelit kulttuurina

Youtube-videoiden tekstityspainikkeen saat esille käynnistämällä videon.

Zoom-tallenne, jossa pelitutkija Jaakko Stenros Tampereen yliopistosta pitää esityksen ”Pelit kulttuurina”. Stenros puhuu pelien pitkästä historiasta, pohtii pelien ja leikin asemaa kulttuurissa ja summaa pelien kulttuurisen ja yhteiskunnallisen aseman muutosta viime vuosikymmeniltä. Osuudessa käsitellään myös pelaamista kirjastoissa. Osuuden lopuksi koulutuspäivän järjestäjät Pasi Kangas Lahden alueellisesta kehittämiskirjastosta ja Anneli Haapaharju Vaasan alueellisesta kehittämiskirjastosta purkavat Stenrosin kanssa chatista tulleita kommentteja ja kysymyksiä.

Esitys on osa Lahden ja Vaasan alueellisten kehittämiskirjastojen 13.10.2022 järjestämää ”Lakepampas-pelikulttuurifestivaali 2 — Pelit yhteiskunnassa, kulttuurissa ja kirjastossa” -täydennyskoulutuspäivää.

Toisella Lakepampas-pelikulttuurifestivaalilla käsiteltiin sitä, millainen vaikutus peleillä ja pelikulttuurilla on yhteiskuntaamme, miten pelit ovat läsnä tavalla tai toisella jokaisen elämässä ja millä tavoin pelit ja pelillisyys nivoutuvat kirjastoalan asiantuntijuuteen ja kirjaston palveluihin.

Video on tuotu Kirjastokaistalle Lahden AKE:n YouTube-kanavalta.

Lue lisää:
Kaikki Lakepampas-pelikulttuurifestivaali 2022 esitykset
Kaikki Lakepampas-pelikulttuurifestivaali 2021 esitykset
Koulutuspäivän materiaalit
Jaakko Stenrosin kotisivut
Lahden AKE:n YouTube-kanava
Vaasan AKE:n YouTube-kanava

Videon tuotanto: Lahden kaupunginkirjaston ja Vaasan kaupunginkirjaston alueellinen kehittämistehtävä

 

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi