Erikoiskirjastoja esittelyssä

Suomessa on yleisten ja tieteellisten kirjastojen ohella satoja erikoiskirjastoja. Monet näistä ovat kokoelmineen ja palveluineen avoimia kaikille tiedontarvitsijoille. Kirjastokaista ja erikoiskirjastot tuottavat uutta ohjelmasarjaa, jonka kussakin osassa esitellään yksi erikoiskirjasto tiloineen ja palveluineen.

Sarjan neljä ensimmäistä osaa on nyt julkaistu. Sukututkimusprojekti jumissa – mistä lisätietoa? Lukeminen kiinnostaa, mutta mitä tehdä, kun kirjat ovat liian vaikeita lukea? Mistä lisälähteitä elokuva- tai historiaharrastukseen? Tutustu ohjelmiin, joissa esittäytyvät Suomen Sukututkimusseuran kirjasto, Celia-kirjasto, Kavan kirjasto ja Museoviraston kirjasto. Sarja saa pian jatkoa, sillä työstämme jo seuraavia osia.

Haluamme nostaa sarjalla erikoiskirjastojen palvelujen tunnettuutta niin asiakkaiden kuin muiden kirjastojen työntekijöidenkin osalta. Joskus esimerkiksi yleisissä kirjastoissa asioivan asiakkaan ohjaaminen erikoiskirjaston palvelujen ja aineiston pariin saattaa olla lopullinen avain hänen hakemaansa tietoon tai ongelman ratkaisemiseen.

Kirjastonjohtaja Tuija Siimes esittelee ohjelmassa Museoviraston kirjastoa.

Lisätietoa:
Tietoa erikoiskirjastoista Kirjastot.fi-sivustolla
Erikoiskirjasto esittelyssä -sarja

– Riitta Taarasti, 20.8.2013 –

Kommentoi