Cycling for libraries -pyöräily Baltiassa

Reilut sata innokasta kirjastoammattilaista ja kirjaston ystävää ympäri maailman osallistuu Cycling for libraries -pyöräilyyn, joka järjestetään tänä vuonna Baltiassa. Cycling for libraries -tempaus käynnistyi 28.7. Vilnasta ja se huipentuu 8.8. Tallinnan Tammsaaren puistossa järjestettävään lasten kesäkirjakampanjan päätösjuhlaan. Ennen päätösjuhlia pyöräilijät ovat taittaneet pyöräillen 600 kilometrin matkan, keränneet kirjastolle paljon positiivista huomiota ja saaneet pohtia ja kehittää erilaisia kirjastoteemoja vapaamuotoisessa epäkonferenssissa. Joukon etenemiseen ja tunnelmiin voi tutustua muun muassa Cycling for libraries –sivustolla.

Turneella on myös mukana av-tiimi, joka tuottaa matkalta päivittäin videoita sekä – verkkoyhteyksien sen mahdollistaessa – myös live-lähetyksiä. Näin myös me kotijoukot pääsemme ihan pikkuisen mukaan tapahtumaan! Ensimmäinen Cycling for libraries järjestettiin vuosi sitten pyöräillen Kööpenhaminasta Berliiniin. Pyöräily sai paljon kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä ja osallistujat kehuivat sitä vuolaasti. Tiivistettäköön tunnelmat piemmittä puheitta lainaukseen, joka napataan Antti Pakariselta Labs.kirjastot.fi-bogista:.

”Jos koko projektin yrittäisi vetää muutaman virkkeen alle, se voisi olla jotain tällaista: Kun idea täydellinen, ei tarvita lehdistötiedotteita. Der Spiegel soittaa sulle.”

Cycling for libraries 2012 -teaser from Kirjastokaista on Vimeo.

Panu Somerman tekemä Cycling for libraries 2012 -teaser

Lisätietoja:
Cycling for libraries -videot Kirjastokaistalla
Cycling for libraries -sivusto

– Riitta Taarasti, 1.8.2012 –

Tagit

Kommentoi