Virtuaalikirjasto (Oculus Rift & HTC Vive)

Youtube-videoiden tekstityspainikkeen saat esille käynnistämällä videon.

Klikkaa tekstitykset päälle!

Virtuaalikirjasto on virtuaalisen todellisuuden sovellus, jota ovat kehittäneet yhteistyössä Oulun kaupunginkirjasto ja Oulun yliopiston Jokapaikan tietotekniikan tutkimuskeskus (UBICOMP, http://ubicomp.oulu.fi/).

Jokapaikan tietotekniikan tutkimuskeskus ja Oulun kaupunginkirjasto ovat kehittäneet keväästä 2016 alkaen Virtuaalikirjasto-sovellusta osana AIA-, AKAI- ja COMBAT-tutkimusprojekteja. Sovellusta käytetään ensisijaisesti virtuaalitodellisuuslaitteistolla eli virtuaalilaseilla, joihin kuuluvat kuulokkeet ja käsiohjaimet.

Virtuaalikirjaston avulla on tarkoitus tutkia, miten kirjaston palveluja kuten kirjavinkkausta voidaan toteuttaa virtuaalitodellisuudessa, ja miten virtuaalitodellisuus ylipäätään voisi laajentaa ja täydentää kirjaston tarjoamia palveluita erityisesti nuoria innostavalla tavalla. Sen avulla on lisäksi tarkoitus esitellä virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia kirjaston koko asiakaskunnalle.

Musiikki: Lucid Soundz – Lost

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi