Tuusulan kirjasto ja kulttuuripalvelut esittää: Aleksis Kiven ja Eeva Kilven runoja Aleksis Kiven kuolinmökillä

Tuusulan kirjaston ja kulttuuripalveluiden yhteistyössä tuotettu esitys Saisinpa kasvin sielunrauhan on kuvattu Tuusulassa Aleksis Kiven kuolinmökillä. Esityksessä yhdistyy kahden kirjailijan, Aleksis Kiven ja Eeva Kilven runoutta kansanmusiikin säveliin: kurkotetaan kaukametsään ja Karjalaan, kuunnellaan kuolleidemme puhetta ja sulkeudutaan sammalen syliin. Ensiesitys on keskiviikkona 13.5.2020 klo 18, jolloin Mirjami Heikkinen ja Amanda Kauranne lausuvat Eeva Kilven ja Aleksis Kiven runoja kansanmusiikin säveliin.

Esitys liittyy kokonaisuuteen, jossa Tuusulan kulttuuripalvelut tarjoaa toukokuussa 2020 kolmena keskiviikkoiltana musiikkia ja runoja verkossa. Esitykset kuvataan Tuusulan Rantatien museoista, joissa esiintyy paikallisille niin tuttuja kuin uusiakin kasvoja. Esitykset kuvataan Tuusulan kolmessa museossa; Halosenniemessä, Taiteilijakoti Erkkolassa sekä Aleksis Kiven kuolinmökillä. Kokoontumisrajoitusten vuoksi esitykset näytetään verkossa. Halosenniemen ja Taitelijakoti Erkkolan konsertit julkaistaan Tuusulan kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. Aleksis Kiven kuolinmökin runoesitys tuotetaan yhteistyössä Tuusulan kirjaston kanssa ja esitys julkaistaan Kirjastokastalla.

Video on tuotettu Sanaston ja Kopioston kirjastojen kanssa tekemän poikkeusajan tekijänoikeusluvan tiimoilta.

Tuusulan kulttuuripalvelut
Tuusulan museot
Tietoa tekijänoikeussopimuksesta

Videon tuotanto: Tuusulan kulttuuripalvelut, 2020

4 kommenttia

1. Kiitos viehättävästä esityksestä Aleksis Kiven kuolinmökin seinustalta. Kauniin kokonaisuuden kruunasi lintujen liverrys.