Suomen Sukututkimusseuran kirjasto

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Suomen Sukututkimusseuran kirjasto on avoin kaikille tutkijoille. Helsingin Kruununhaassa sijaitsevassa Sukututkimusseuran kirjastossa on yli 45 000 nidettä, joista valtaosa on saatu lahjoituksina tai vaihtoina. Kirjaston ydinosa ovat sukututkimukset, mutta kirjastossa on lisäksi runsaasti historiallista kirjallisuutta ja muuta suku- ja henkilöhistorian tutkijan avuksi sopivaa aineistoa kuten paikallishistoriaa, lähdejulkaisuja, matrikkeleita, koulujen, yritysten ja järjestöjen historiikkeja, siirtolaisuustutkimusta, elämäkertoja sekä koti- ja ulkomaisia sarjajulkaisuja.

Suomen Sukututkimusseuran kirjasto on osa Suomen Sukututkimusseuraa. Seura on sukututkimuksen piirissä toimivien henkilöiden ja yhteisöjen kaksikielinen valtakunnallinen järjestö, jonka tehtävänä on edistää, ohjata ja kehittää suomalaista suku- ja henkilöhistoriallista tutkimusta tukemalla jäsentensä harrastusta ja toimimalla alan tieteellisenä seurana.

Suomessa on yleisten ja tieteellisten kirjastojen ohella satoja erikoiskirjastoja. Monet näistä ovat kokoelmineen ja palveluineen avoimia kaikille tiedon ja elämysten tarvitsijoille. Kirjastokaista ja erikoiskirjastot tuottavat ohjelmasarjaa, jonka kussakin osassa esitellään yksi erikoiskirjasto tiloineen ja palveluineen. Tämä ohjelma on osa tuottamaamme Erikoiskirjasto esittelyssä -sarjaa. Kirjastonhoitaja Vuokko Pärssinen-Tainio esittelee ohjelmassa Suomen Sukututkimusseuran kirjastoa.

Lisätietoja:
Suomen Sukututkimusseuran kirjasto
Tietoa erikoiskirjastoista Kirjastot.fi-sivustolla
Erikoiskirjasto esittelyssä -sarja

Tuottaja ja toimittaja: Riitta Taarasti
Ohjaus: Tuomas Lipponen
Kuvaus: Tuomas Lipponen ja Panu Somerma
Editointi: Toni Anttila
Grafiikat: Harri Oksanen
Musiikki: Prelude in C (BWV 846) – Kevin MacLeod (incompetech.com)
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2013

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi