Klassikkokoulutus – Suomi sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikka

Tässä videossa kirjastonhoitajat Jaana ja Anne esittelevät kaksitoista kirjailijaa ja heidän klassikkoteoksiansa.

Jaana tarkastelee kotimaisia teoksia Arkkienkeli Oulussa (Anu Kaipainen), Solveigin laulu (Lassi Sinkkonen), Vetää kaikista ovesta (Eeva Joenpelto), Pystyyn haudattu (Joni Skiftesvik), Ilonen talo (Kreetta Onkeli) ja Rinnakkain (Reko Lundán).
Anne esittelee Pohjois- ja Etelä-Amerikasta teokset ja niiden kirjoittajat Their Eyes Were Watching God (Zora Neale Hurston), Carrie Schneider ja hänen runot, Bras Cubasin kuolemanjälkeiset muistelmat (Joaquim Maria Machado de Assis), Mielitautilääkäri (novellikokoelmasta Kuolematon ja muita novelleja, Joaquim Maria Machado de Assis), Onnettomuus (novellikokoelmasta Jupiterin kuut, Alice Munro), Illallinen (César Aira), Keltainen seinäpaperi (Charlotte Perkins Gilman).

Video on tuotu Kirjastokaistalle Oulun kaupunginkirjaston YouTube-kanavalta.

Lisätietoa:
Oulun kaupunginkirjaston kotisivut