Juha Pihlajaniemi: Tekijänoikeudet ja lainauskorvaukset

Livestream-tallenne, jossa lakimies Juha Pihlajaniemi Sanastosta pitää esityksen ”Tekijänoikeudet ja lainauskorvaukset”. Esitys on osa aluehallintoviraston ”Kirjastojen lakipäivä IV – Tekijänoikeuksista, sopimuksista ja korvauksista” -koulutuspäivää, joka pidettiin 29.11.2019 Pasilan kirjaston auditoriossa.

Sanasto on vuonna 2005 perustettu kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö. Sanasto palvelee tekijöitä mm. keräämällä ja tilittämällä käyttökorvauksia, valvomalla tekijänoikeuksia ja neuvomalla tekijänoikeuskysymyksissä. Sanaston asiakkuus on tekijälle maksuton. Kirjallisuuden käyttäjille Sanasto tarjoaa lupia erilaisiin käyttötilanteisiin. Sanastosta saatavalla luvalla voi esimerkiksi esittää kirjallisuutta erilaisissa tilaisuuksissa, painaa tekstikatkelmia tapahtumamateriaaleihin tai käyttää kirjallisuutta radiossa ja televisiossa.

Koulutuspäivässä kuultiin ajankohtaisia puheenvuoroja ja tietoiskuja Kopioston, Sanaston ja YLEn edustajilta. Lisäksi Harto Pönkä luennoi monilukutaidon osaamisen tärkeydestä̈ sosiaalisessa mediassa. Pönkä pohtii esityksessään myös ilmaisen verkkosisällön käyttöä kirjastoissa ja opetuksessa. Tilaisuuden juontajana toimi kirjastotoimen ylitarkastaja Mika Mustikkamäki Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta.

Lisätietoja:
Sanasto
Koulutuspäivän kaikki esitykset

Stream: Panu Somerma ja Mikko Helander
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2019

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi